Hogyan lehet az időgazdálkodási készségeket munkába állítani!

 

A személyes fejlődéshez sok kemény munkára van szükség, és nagy adag bátorságra is. Azt jelenti, hogy be kell ismerned, hogy még nem vagy az, aki lenni szeretnél. Ha eldöntötted, hogy változtatni akarsz, hogy jobb emberré válj, mindig jól jön egy kis segítség és tanácsadás. Az alábbi cikkben találsz néhány remek tanácsot.

 

Általában a stressz az, ami a boldog hangulatodat lerontja. Amikor az emberi elmét stresszes állapot foglalkoztatja, a test fizikai és mentális aspektusaiban egyaránt károsodást okozhat. A stressz megszüntetése elengedhetetlen a tiszta gondolkodáshoz és a célok eléréséhez. Engedj meg magadnak minden nap egy meghatározott időt, amikor ellazulhatsz és kiürítheted az elmédet. Ez az önmagadra szánt idő nyugodtabbá tehet.

 

Ha pozitív emberekkel veszed körül magad, az segít az önbizalom megszerzésében. A pozitív energia ragályos, és az ilyen típusú emberek mindig bátorítani fognak arra, hogy elérd a céljaidat, és megadják neked a sikerhez szükséges önbizalmat. Ha negatív emberekkel veszed körül magad, annak pont az ellenkezője a hatása, mivel ők nem fognak bátorítani, amikor szükséged van arra a létfontosságú felemelésre.

 

Használd a pozitív vizualizációt a mindennapjaid részeként. Képzeld el magad, amint eléred a kívánt célokat. Képzeld el, hogy az életed jobb lesz, mint amilyen ma. Ha ezt rendszeresen megteszed, az elmédet a pozitív eredmények irányába tereled. A pozitív vizualizáció tudományosan bizonyítottan működik a legtöbb embernél.

 

Ha nehéz időszakon mész keresztül a házasságodban, de még nem állsz készen arra, hogy beismerd, akkor nem itt az ideje, hogy felkeress egy házassági tanácsadót, hanem itt az ideje, hogy megpróbálj az önsegítés útjára lépni. A siker érdekében fontos, hogy találj egy jól átnézett információforrást a házassági tanácsadás önsegítéshez.

 

Állíts fel egy ésszerű és elérhető célt, amire összpontosíthatsz. A személyes fejlődés szempontjából érdemes kitűzni egy rövid távú, néhány éven belül elérhető célt, és egy hosszú távú célt arra vonatkozóan, hogy milyen irányba szeretnéd, hogy az életed idővel haladjon. Akár szakmai, akár személyes céljaid vannak, egy világosan meghatározott eredmény segít a fejlesztési terv kidolgozásában.

 

Nagyszerű módja a hangulat segítésének, ha az ember az itt és mostban él. Az ötlet hasonló Eckhart Tolle "A most ereje" című könyvének gondolatához. Ha a jelen pillanatban élsz, akkor soha nem lehet fájdalmaid, mert ahhoz, hogy fájdalmat ismerj, múltnak kell lennie.

 

Mik a céljaid? Mit szeretnél csinálni? Sokan mindig azt mondták, hogy tágítsd és lazítsd el az elmédet, olvass egy könyvet! Nos, igen is, meg nem is. Vannak, akik nem szeretik az általános olvasást, de szeretnének olvasni vagy tanulmányozni valamit, ami érdekli őket. Ha időt szánsz arra, hogy tanulmányozz valamit, ami érdekel téged, akkor egy lépést teszel a helyes irányba. Ez pozitív hatással van az életedre.

 

Legyél kíméletes mindenkivel: családtagokkal, barátokkal, munkatársakkal, és még azokkal is, akik mellett elhaladsz az utcán. Ahelyett, hogy úgy döntenél, hogy csak a legkevésbé hízelgő vagy durva tulajdonságokat látod megtestesülni az egyes emberekben, keresd a pozitív tulajdonságaikat is. Ha azon kapod magad, hogy ok nélkül gondolsz egy gúnyos dolgot egy személyről, akkor lépj vissza, és keress két nagyszerű dolgot benne.

 

Légy tudatában annak, hogy mi hozza ki belőled a legrosszabbat, és változtass rajta. Lehet, hogy csak akkor dohányzol, amikor szünetet tartasz a munkahelyeden. Talán a szomszédod mindig arra inspirál, hogy reggelente először a kerítésen keresztül pletykákat osztogatva halogasd a dolgokat. A szüneteket vagy a szomszédot persze nem tudod kiküszöbölni, de megváltoztathatod, hogyan reagálsz mindegyikre.

 

Annak, akinek gondot okoz a haragja kontrollálása, néha a leghatékonyabb megoldás egyben a legegyszerűbb is. Állj meg, lélegezz mélyeket, és számolj egytől tízig. Legtöbbször tíz másodperc az összes idő, ami ahhoz szükséges, hogy elkerüld a reakciót, amely könnyen kétszer olyan robbanásveszélyessé teheti a helyzetet. Ez egy régimódi tanács, de tényleg működik.

 

Ha egy cél érdekében dolgozol, hogy jobbá tedd magad, csak képzeld el magad az út végén. Példának okáért, ha fogyni szeretnél, nem ismételgeted magadban folyton azt, hogy kövér vagy. Valójában azt kell elképzelned és ismételgetned magadnak, hogy karcsú vagy. Ha pozitív gondolataid vannak, gyorsabban eljutsz a céljaidhoz, mintha lehangolnád magad.

 

Ahogy fentebb olvashattad, nagy bátorság kell ahhoz, hogy jobb emberré válj, és szembenézz a személyes fejlődés kihívásaival. Most, hogy meghoztad a döntést, hogy belevágsz, próbálj ki néhányat a fenti cikkben szereplő tippek közül, hogy elindulj. Meglátod, ezek egy kicsit megkönnyítik a dolgodat.