Tudjon meg mindent a hírneve kezeléséről itt

 

Az üzleti menedzsment hírneve nem a legegyszerűbb dolog, amit meg kell tanulni, amikor a vállalkozás működtetéséről van szó. Azonban mindenképpen az egyik legfontosabb. Győződjön meg róla, hogy figyelmet fordít az alábbi ötletekre, mert a megfelelő ötletek végrehajtása talán éppen megmenti vállalkozását. Mindig az üzleti hírnévmenedzsment irányába kell dolgoznia.

 

Ahhoz, hogy biztosítsa ügyfelei bizalmát, az őszinteség és az átláthatóság kulcsfontosságú. Ne távolítsa el, vagy ne próbálja elfedni a negatív bejegyzéseket a weboldaláról. Ezzel azt a látszatot keltheti ügyfelei számára, hogy figyelmen kívül hagyja az aggodalmaikat, vagy egyszerűen nem törődik velük. Mindig nyíltan beszéljen minden olyan problémáról, amellyel cége esetleg szembesül.

 

Az online üzleti hírnevének javítása érdekében optimalizálja a weboldalakat a vállalkozása szempontjából lényeges keresőkifejezésekkel. A legfontosabb keresőkifejezés valószínűleg az Ön cégének neve lesz. Sok keresőmotor a tekintélytiszteletet részesíti előnyben. Ha Önt egy adott témában vagy résen tekintik tekintélynek, akkor a találati oldal tetejére fog felkerülni.

 

Amikor az emberek időt szánnak arra, hogy mondjanak valamit az Ön vállalkozásáról, fontos, hogy Ön elég udvariasan válaszoljon. Bár lehet, hogy Ön nagyon elfoglalt ember, ez azt mutatja a közönségének, hogy valóban törődik velük és azzal, amit mondani akarnak. Ez létfontosságú, ha állandó ügyfélkört szeretne fenntartani.

 

Legyen hálás. Ha valaki jó értékelést hagy a cégéről, küldjön neki egy személyes üzenetet, és köszönje meg a visszajelzést. Ha lehetséges, köszönetképpen küldjön az ügyfelének egy kupont, amellyel bizonyos százalékos kedvezményt kaphat a következő vásárlásra. Ha ez nem lehetséges, köszönje meg őszintén a visszajelzést.

 

Ha nyilvános baklövést követ el, mutassa meg a világnak, hogy érett, és kérjen bocsánatot. Mindenki követ el hibákat, de nagy ember kell ahhoz, hogy ezt elismerje. Ha az emberek látják, hogy valóban bocsánatot kér az elkövetett hibákért, akkor valószínűbbé válik, hogy a jövőben is együtt fognak önnel dolgozni.

 

Ahhoz, hogy üzleti hírnevét jó úton indítsa el, tartsa egyszerűnek a márkaépítést. Használjon tiszta betűtípust és színpalettát. Győződjön meg róla, hogy logója egyszerű, és egyértelműen közvetíti, hogy mivel foglalkozik és mit képvisel. Ezeknek az elemeknek minden vállalati anyagában működniük kell. Próbálja meg elkerülni, hogy összetett és bonyolult elemeket használjon a márkaépítésében.

 

Ne kérje a webhelyek tulajdonosaitól, hogy távolítsák el az Önre vonatkozó információkat csak azért, mert azok egy kicsit nem hízelgőek. Az embereknek joguk van a véleményükhöz, és nem szeretné, ha bárki azt hinné, hogy ön az ellenkezőjét hiszi. Megvan rá az esély, hogy az, hogy a webhelytulajdonosok kérvényezik a véleményes állítások eltávolítását, visszafelé sül el.

 

Soha ne tegyen közzé hamis véleményeket és megjegyzéseket, amelyek pozitív fényben tüntetnék fel vállalkozását. Akár hiszi, akár nem, a legtöbb ügyfél felismeri, ha átverik, és elveszíti a bizalmát Önben és a cégében. Ahelyett, hogy ügyfeleket nyerne, a végén elveszítheti őket.

 

Aktívan kutassa át az összes közösségi médiakommentárt. Gyakran előfordul, hogy az emberek itt vitatkoznak a vállalatokról. Ha gyakran figyeli ezeket az oldalakat, kiszúrhatja a negatív megjegyzéseket, és gyorsan kezdeményezheti a kárelhárítást. Ez az egyik módszer a vállalkozás hírnevének további károsodásának megelőzésére.

 

Meg kell terveznie üzleti lépéseit az interneten. Nem kezdhet el csak úgy véletlenszerűen válaszolni az összes ügyfél hozzászólására. Időt kell szánnia arra, hogy megtervezze, hogyan fog közeledni hozzájuk, és mit fog mondani. Ha ezt nem teszi meg, az problémákat okozhat Önnek.

 

Ne feledje az összes stratégiát, amelyet itt részletesen bemutattunk Önnek, hogy tervet dolgozhasson ki üzleti hírnevének jobb kezelésére. Itt az ideje, hogy valóban ne csak megvédje a nevét, hanem tegye ezt úgy, hogy több célzott ügyfélhez juttatja el. A megvitatott készségekkel javíthatja üzleti hírnevét.