Egyszerű megoldás, amely segít jobban megérteni a utólagos vízszigetelés és falszigeteléset

A utólagos vízszigetelés és falszigetelés-karbantartás a háztartás egyik legnagyobb felelőssége. Időnként különös figyelmet kell fordítania a utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelvényre, de nem mindig szükséges utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelőt hívni. Az alábbi tippek megkönnyítik a utólagos vízszigetelés és falszigetelés gondozását.

A utólagos vízszigetelés és falszigetelés-projektek megkezdése előtt kapcsolja ki a fő vízellátást. A vízkárosodások a legdrágább kijavíthatók. A sérülések minimalizálása érdekében kapcsolja ki a fő vízellátást, valamint az esetleges elzáró szelepeket, ahol dolgozik. Ez később sok nehézséget megtakarít.

Annak érdekében, hogy az otthonában lévő csövek ne fagyhassanak meg, soha ne hagyja, hogy az otthoni hőmérséklet fagypont alá kerüljön. Mindig szigeteljen az elemeknek kitett csöveket. Ha a csövek környezeti hőmérséklete a fagypont alatt van, akkor a csövek megfagyhatnak. A csövek kiolvadása eltart egy ideig, folyó víz nélkül hagyva téged. A befagyott csövek azonban általában csöveket törnek vagy repednek, ami árvízhez és költséges javításhoz vezet.

A utólagos vízszigetelés és falszigetelés-projekt megkezdése előtt húzza meg az összes könnyen megközelíthető csövet. Különösen akkor, ha a csövek számos hangos dörömbölést adnak, mivel ez egyértelmű jele annak, hogy a vonal mentén laza csövek vannak. Ez is jó ötlet abban az esetben, ha akadály van, így a felszabaduló túlnyomás nem szakítja meg a laza csövet.

Ne használjon folyékony tisztítószereket, amelyek eltömődését tervezték. Ezek a tisztítószerek károsak és károsíthatják a csöveket, mivel megszüntetik az eltömődést. Káros folyadékok használata helyett használjon dugattyút vagy utólagos vízszigetelés és falszigetelés-kígyót. Ezek sokkal hatékonyabbak és nem károsítják a csöveket.

Ne fizessen utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelőt, amíg a munka be nem fejeződik. A utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelőnek előfordulhat, hogy pénzt igényel, de bölcs dolog megvárni, amíg a munka teljesen megtörténik, mielőtt teljes kifizetést fizetne neki. Sok dolog történhet a munka megállása és vége között, tehát fizetés előtt várjon, amíg elégedett a befejezett munkával.

Győződjön meg arról, hogy a túlfolyó lyukak nem tartalmaznak törmeléket. Ezek a részek lehetővé teszik, hogy a mosogató feltöltődjön anélkül, hogy a padlóra túlfolyna, és ha elzáródnak, ez komoly fejfájást okozhat. Rendszeresen törölje a túlfolyó lyukakat, amikor rendszeresen ellenőrzi, hogy vannak-e egyéb problémák és javításra szoruló dolgok.

Kipróbálta-e a cső javítását csak az üzletben vásárolt javítókészletekkel, hogy a utólagos vízszigetelés és falszigetelésnek ez a része továbbra is szivárogjon? A sérült cső cseréje tartósabb megoldás, mint a foltozás. Először zárja le a fő vízszelepet, és engedje le a vizet a sérült szakaszból. Vágja ki a rézcső sérült szakaszát, és hagyjon körülbelül egy hüvelyk extra csövet a sérült terület mindkét oldalán. Távolítsa el a korróziót a csövek belsejéből drótkefével. Vigyen fel fluxust a cserecsőre és a fennmaradó csőre. Csúsztassa a helyére a cserecső darabját a csatlakozókkal. Vigyen fel a forrasztást az ízület körül, és használjon propán zseblámpát a helyettesítő szakasz forrasztásához.

Ne vigyen rá a probléma miatt a WC-jéből származó csepegésre. Még a legkisebb szivárgás is hosszú távon drága lehet, mivel potenciálisan száz gallonnyi vizet pazarol el végül. Nézze meg, találja-e a szivárgás gyökerét, vagy kérjen-e szakmai tanácsot, és tartsa-e a WC-jét hatékonyan.

Minden probléma esetén nem szükséges utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelőt hívni. Az előző tippek lehetővé tették, hogy vigyázzon a ház körül a kisebb utólagos vízszigetelés és falszigetelés-szerelő feladatokra. Ez a tudás rendkívül értékes nemcsak a saját otthonának felépítésében, hanem azért is, mert nem kell más emberekre támaszkodnia.