Hogyan profitálhat a személyes fejlődésből!

Amikor jobbá teszed magad, arra kell összpontosítanod, hogy mi a legjobb neked, és mi az, ami a környezetednek is hasznára válik. Fontos az egyensúly az önbecsülés és a hírnév között, ezért tartsd szem előtt, hogy mit szeretnél magadról gondolni, és mit gondolnak rólad mások. Az alábbiakban néhány olyan ötletet adunk, amelyek szerintünk segítenek neked ebben az egyensúlyban, hogy hogyan fejlődhetsz személyiségként.

Ne engedd, hogy a halogatás megakadályozza, hogy elérd a céljaidat. Túl könnyű okokat találni arra, hogy halogassuk a siker felé vezető első lépés megtételét. Ráadásul minél tovább vársz, annál nehezebb lesz motiválódni. Az igazság az, hogy ha most azonnal elkezded, gyorsan lendületet kapsz, és gyorsabban elérheted a céljaidat, mint ahogy azt valaha is gondoltad volna.

Ne csak tényekkel töltsd meg az elmédet. Egy dolog megtanulni egy folyamat lépéseit, és teljesen más dolog érezni őket, ahogy beépülnek a lényedbe. Egy ötletnek meg kell ülnie az elmédben, és át kell esnie az emésztésen és az analitikus gondolkodáson, mielőtt teljes mértékben hasznot húzhatsz a felvett információból.

Légy hű önmagadhoz. Mindenkinek vannak alapvető értékei és meggyőződései, amelyek segítenek meghatározni a világnézetét. Légy rugalmas, de ragaszkodj a meggyőződésedhez is. Határozd meg jellemed legjobb részeit, és mindenképpen fejleszd tovább őket. Ha a személyes erősségeidre játszol, akkor lehet, hogy úgy fogod találni magad, hogy olyan módon jeleskedsz, ahogyan korábban nem is gondoltad volna, hogy képes vagy rá.

Bármikor és bárhol állj készen arra, hogy amikor az ötleteid lecsapnak, készen állj. Vigyél magaddal papírt és tollat. Amikor csak eszébe jut egy ötlet, írd le, és amikor később a kreatív nedvek elkezdenek áramlani, máris cselekedhetsz.

Távolítsd el az étrendedből az aszpartámmal mesterségesen édesített termékeket. Az Equalban és NutraSweetben található aszpartám felelős a szerotonin képződés gátlásáért, ami álmatlanságot, fejfájást és kék hangulatot okoz azoknál az embereknél, akiknek már van némi szerotonin kimerültségük. Ha természetes édesítőszert szeretnél, amely nem befolyásolja a szerotonin-, vércukor- vagy kalóriaszintet, próbáld ki a steviát.

A belső erő felszabadítása olyan egyszerű, mint hinni magadban. Az egyik első dolog, amit meg kell tenned, hogy felsorolod az erősségeidet és a gyengeségeidet. Már ez a lista is segít abban, hogy felismerd, milyen igazán erős vagy, és mennyi mindenre vagy képes. A gyengeségek listája kéznél van, és mindegyikükön dolgozhatsz, hogy lassan elnyerd a hatalom érzését felettük.

Hogy csökkentsd a túlterheltség érzésének esélyét, a nagy feladatokat bontsd kisebb, kezelhető feladatokra. Ha képes leszel elvégezni a kisebb feladatokat, az a teljesítés érzését fogja adni, és az önbizalom-növelő hatás táplálni fogja az ambíciódat, hogy több feladatot is elvégezz. Ha a kis feladatokra összpontosít, csökkenti a stresszt, koncentrált maradsz, és pillanatok alatt teljesíted az eredeti célt.

Engedjen időt magadnak a pihenésre. Soha ne hagyd magad túlságosan stresszelni. Mindig szakíts időt a lazításra. Vegyél egy hosszú, forró fürdőt. Lazíts és olvass egy könyvet. Szakíts időt arra, hogy megnézz egy olyan filmet, amit élvezel. A lazítás csökkenti a stresszt, és valóban javíthatja a hangulatodat.

Készíts listákat, és még több listát! A listák megkönnyítik a cselekvést. Felszabadítják az időnket a fontosabb dolgokra. Utazol? Már most készítened kell egy listát arról, hogy mit kell magaddal vinned. Prezentációt tartasz a munkahelyeden? Legyen kéznél egy lista arról, hogy mire van szükséged.

Amikor mindezt figyelembe veszed, ne feledd, hogy te vagy a legfontosabb személy az életedben, ezért előbb magadat kell lenyűgöznöd, mint másokat. Emberként fejlődni csodálatos dolog, nagyszerű megvilágosodást és önértékelést hozva magadnak. Nagy boldogságot kívánunk neked az utadon!