Itt megismerheti, mit kell tudnia a laptopokról

Manapság a legtöbb ember ismeri a laptop használatának előnyeit. Az a tény azonban, hogy sokan még mindig sötétben vannak, amikor az igényeiknek leginkább megfelelőt választják. Olvassa el az alább található információkat, és már nem aggódik amiatt, hogy kiváló modellt választhat.

Ha sokat utazik, vásároljon laptopot tartós külső héjjal. Egyes üzleti laptopok az utazást szem előtt tartva készülnek, és ez segít nekik ellenállni azoknak a dudoroknak és zúzódásoknak, amelyek gyakran előfordulnak az esetlegesen felmerülő gyakori repülési mérföldekkel együtt. A végső vásárlás előtt mindig kérdezze meg ezt a funkciót.

Fontolja meg, hogy milyen típusú laptop illeszkedik az életéhez. Manapság különféle típusú laptopok léteznek, a netbookoktól az asztali csereprogramokig és minden közöttük. Vegye figyelembe, hogy mennyit utazik, milyen gyakran vársz magával hordozni a laptopját, és hogy mennyire intenzív a valószínűleg a használni kívánt szoftver. Mindez befolyásolja a választást.

Érdemes beszereznie egy USB-egeret, ha nem szereti használni a nyomógombot a laptopján. A laptopok általában nem fognak egérrel szállni. Ez az, amiért rajtad múlik, hogy szerezzen egyet. Készítik őket kisebb méretben, és vezeték nélküli, ha ilyen fajtákat szeretne megszerezni.

Ha a költségvetési laptop körül keres, körülbelül 400-600 dollár körül, akkor tudja, mire számíthat ilyen pénzmennyiségért. A laptop általában olcsóbb műanyagból készül, nem olyan tartós, mint néhány más anyag. A színek választása korlátozott lehet. A költségvetésű laptopnak viszonylag kicsi a merevlemeze és a telepített memóriája.

Fontolja meg az akkumulátor élettartamát, amikor laptopra vásárol. Ez különösen akkor fontos, ha sokat utazik autóval vagy levegőben. Ellenőrizze, hogy a leendő számítógép akkumulátorának mennyi ideig tartania kell. Legyen óvatos, bár sok gyártó jelzi az akkumulátor használatának idejét, de ez lehet a legalacsonyabb beállítástól. Próbáljon megtudni a szokásos akkumulátor-élettartamot, ha azt minden energiatakarékos üzemmódban használja.

A felújított laptopok jó ötlet lehetnek, ha tudják, honnan vásárolhatják meg őket. Például a felújított Apple elektronika ugyanazzal a garanciával jár, mint az új termékek. Győződjön meg arról, hogy a felújított számítógéphez frissített akkumulátor tartozik. Ne feledje, hogy nem biztos, hogy ugyanazok a lehetőségek állnak rendelkezésre az új számítógépeknél.

Próbálja ki a billentyűzetet. Nem sokkal rosszabb, mint egy új laptop vásárlásával, hogy a billentyűzet fájdalmat okozjon. Ha a billentyűket nehéz használni, vagy túl közel vannak egymáshoz, akkor előfordulhat, hogy nem megfelelőek a nehéz csapásra. Bár bővíthet billentyűzetet, érdemes kipróbálnia a vásárolt billentyűzetet.

Fontolja meg a laptop vásárlását olyan kereskedőtől, aki kiterjesztett jótállást kínál Önnek. Ügyeljen arra, hogy a jótállás fedezze a javítás és a csere költségeit. Meghosszabbított jótállás vásárlásával sok pénzt takaríthat meg.

Vizsgálja meg a laptop számára rendelkezésre álló memóriát. Ezzel jelezheti, hogy mikor megfelelő alkalom a programok eldobására a rendelkezésre álló hely felszabadítására. Ha a memória túl kevés lesz, a számítógép sokkal lassabban fog működni.

Úgy tűnik, hogy szinte mindenki birtokol egy laptopot. De nem mindig könnyű kiválasztani egy verziót, amely megfelel az adott igényeknek, különösen akkor, ha hiányzik egy kis szaktudás. Tekintse át szükség szerint a fenti tippeket, és a következő vásárláskor számítógéppel rendelkezzen a szükséges szakértelemmel.