Kezelje vízvezeték problémáit ezekkel a tippekkel

Sokan megpróbálják saját maguk a vízvezeték szerelést elvégezni, hogy pénzt takarítsanak meg a javítási költségeken. Gyakran meghibásodnak a megfelelő vízvezeték szerelési ismeretek hiánya vagy a nem megfelelő szerszámok használata miatt. Ha szeretné saját vízvezeték szerelését elvégezni anélkül, hogy több kárt okozna, mint hasznot, akkor olvassa el a következő cikkben található tippeket.

Cselekedjen gyorsan, ha elfagy a csöve! Zárja el a vizet, és nyissa ki a csapot, hogy kiolvadjon, amikor felolvad. A csapteleptől kezdve és a jeges terület felé haladva irányítson egy propán fáklyát vagy hajszárítót a csőre – ez gyorsan leolvasztja azt. A csövet be is tekerheti egy fűtőbetétbe, vagy irányíthat rá egy hőlámpát, de ez elég sok időt vesz igénybe. Utolsó megoldás, ha a csövet rongyokba tekerjük, és forrásban lévő vizet öntünk rá.

A vízpazarlás és a potenciálisan magas vízszámla elkerülése érdekében rendszeresen ellenőrizze otthonát, hogy nem szivárog-e a csaptelep. Azonnal javítsa ki a talált szivárgást. Előfordulhat, hogy a javítást saját maga is elvégezheti, de ha nem, akkor előfordulhat, hogy vízvezeték-szerelőt kell igénybe vennie a javítás elvégzéséhez.

A hideg víz használata nemcsak a pengék élességét őrzi meg, hanem magát az ártalmatlanítási folyamatot is gördülékenyebbé teszi. A zsír szilárd marad, és hideg vízzel átmegy a lefolyón; nem akar ragacsos zsírt a csöveiben.

Győződjön meg arról, hogy szerszámosládája készen áll minden olyan projekthez, amelyre készül. Az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy térdig tartó munkája során tapasztalja meg, hogy hiányzik az egyetlen eszköz, amelyre szüksége van a befejezéshez. Győződjön meg róla, hogy különböző méretű csőkulcsokkal rendelkezik, amelyek bármilyen munka elvégzésére használhatók.

Lehetőség szerint kerülje a lefolyótisztítók használatát. A lefolyótisztítók súroló hatású vegyszereket használnak, amelyek nemcsak az Ön számára, hanem a csöveinek is károsak. Ehelyett, ha továbbra is eltömődött a lefolyó, előfordulhat, hogy profi vízvezeték-szerelőre van szüksége, hogy megnézze és megoldja a problémát.

Ha vízvezeték-szerelőre van szüksége, ellenőrizze a hitelesítő adatait, mielőtt felveszi őket. Néha a vízvezeték-szerelők nem túl jók a munkájukban, sőt a problémákat súlyosbíthatják, mint amilyenek. Keressen néhány véleményt a helyi vízvezeték-szerelőkről, vagy érdeklődjön, van-e valakinek javaslata vagy figyelmeztetése.

Ellenőrizze, hogy szivárog-e a WC. Ellenőrizze a szivárgást úgy, hogy minden WC tartályába cseppent néhány csepp ételfestéket. Tartsa szemét a vécécsészén, és ha a színes víz beszivárog a csészébe, akkor tudja, hogy van egy probléma a WC-vel, amelyet hamarosan orvosolnia kell.

Tartsa szemmel a havi vízszámlát a vízvezeték-problémák észlelése érdekében. Emelkedett a vízszámlája mostanában, pedig semmi sem változott? Ez vízszivárgást vagy készülékproblémát jelezhet valahol az otthonán belül, vagy kívül. Ellenőrizze a mosdókagyló alatt, hogy nincsenek-e rozsdás csövek, keressen víztócsákat a külső csaptelepek alatt, és vegye fontolóra egy vízvezeték-szerelőt, aki meghallgatja a csöveket, hogy észlelje a folyó vizet.

Használjon olyan terméket, mint a BioBen, ha azt tervezi, hogy néhány hétre kikapcsolja a rendszert. A víz továbbra is a csövekben marad, és szagot érezhet, mert nem mozog. Ez a fajta termék megakadályozza, hogy a víz stagnáljon, és ne legyen rossz szaga.

Fontos, hogy időnként tisztítsa meg a csaptelep levegőztetőjét. Ha nem tisztítja, az vízkőlerakódást okozhat, ami viszont vízszivárgást vagy alacsony víznyomást okozhat. A levegőztető tisztításához lecsavarhatja a csapból, egy ecsetet márthat ecetbe, és a kefével tisztíthatja.

A leggyakoribb konyhai mosogató dugulások megelőzése érdekében kerülje a szilárd élelmiszerek lefolyójába való beledobását. Sok élelmiszer, mint például a tojás, valamint a zöldség- és gyümölcshulladék hideg víz hatására megkeményedik, és idővel dugulásokat okozhat, amelyeket szinte lehetetlen eltávolítani szakember segítsége nélkül.

Kerülje a vattacsomók, vattakorongok és bármilyen női egészségügyi termék leöblítését a WC-ben. Még a kisméretű bugyibetétek is nagy problémákat okozhatnak, mert a ragasztós hátlapjuk ráragadhat a csövekre és leállásokat okozhat. Tartson egy kis, fedett szemeteskosarat a WC mellett, hogy ösztönözze a vendégeket a használt egészségügyi cikkek megfelelő ártalmatlanítására.

Ha vízvezeték-szereléssel dolgozik, más területeken is rendelkeznie kell bizonyos alapvető készségekkel. Ez különösen igaz az elektromos problémákra, mivel a két rendszer gyakran átfedi egymást. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell oldania a problémákat, hanem azt, hogy megérti, mik lehetnek a problémák.

Az egyik legolcsóbb vízvezeték-probléma a futó WC. Egyszerűen az, hogy megértjük, hogyan működik a WC, az első legjobb eszköz a futó WC elkerülésére. Ha megérti a kar és az úszó funkcióját, akkor bármelyik futó WC-t pillanatok alatt megjavíthatja.

Ha úgy dönt, hogy saját maga dolgozik egy vízvezeték-projekten, először készítsen egy listát az összes szükséges eszközről és elemről. Ezek után győződjön meg arról, hogy mindezek a dolgok kéznél vannak. Nincs annál rosszabb, mint majdnem befejezni egy projektet, de nincs meg a megfelelő csavar.

A nyár folyamán vásároljon egy időzítőt, amely pihenve határozza meg a vízmennyiséget, amelyet a locsológépek bocsátanak ki. Ha felesleges vizet használ a gyepen, az megnövelheti a vízszámlát, és vízvezeték-problémákat okozhat az úton. Ez segít a kézi folyamat automatizálásában is, így időt és erőfeszítést takarít meg.

Ügyeljen arra, hogy elzárja a lefolyóvezetékeket és a külső csapokat, amikor hidegebb lesz. A hideg időjárás, a hó és a jég hatására ezek a vezetékek befagyhatnak, ami károsodást okozhat. Ha teheti, próbálja meg ezeket lekapcsolni az év első fagya előtt.

Bár előfordulhat, hogy nem tud minden felmerülő problémával megbirkózni, bizonyosan magabiztosabban kezelhet néhány alapvető dolgot. Lépésről lépésre lépjen be minden helyzetbe, és rájön, hogy nem is olyan nehéz, mint gondolta.