Nagyszerű módja annak, hogy többet tudjon meg a halászatról

A horgászat az egyik legkönnyebben elkezdhető hobbi. Ez egy olyan sport, amelyet bármely korosztály élvezhet. Fontos, hogy képezze magát, és gyűjtse össze a megfelelő felszerelést ahhoz, hogy sikeres legyen a horgászatban. Ha nem tudja, hol kezdje, olvasson tovább.

 

Ha csónakból horgászik, maradjon biztonságban azáltal, hogy a csónak padlóját szárazon tartja, és nem csúszik. Veszélyes lehet, ha megcsúszik vagy megbotlik, különösen, ha éles horgok és egyéb felszerelések vannak a közelben. A padló megszárításához használjon törölközőt vagy felmosót.

 

Gondoskodjon arról, hogy legyen miben tárolnia a kifogott halakat. Próbáljon ki egy jégládát, vagy egy jéggel megpakolt hűtőtáskát. Ez lehetővé teszi, hogy a kifogott halat a lehető legfrissebben tartsa, Ez finomabb halat eredményez, amikor úgy dönt, hogy megeszi.

 

Mivel a megfelelő csali kulcsfontosságú a több hal kifogásához, itt egy egyszerű módja annak, hogy megállapítsa, hogy fekete vagy fehér crappie-t lát. A fehér crappie-nek hat tüskéje van a hátúszójában, míg a fekete crappie-nek hét vagy nyolc. A fehér crappie testén általában sávok futnak végig, míg a fekete crappie-nek inkább pöttyös a mintázata.

 

Miután kiválasztotta a tökéletes helyet, dobja ki a zsinórt a folyásirányba. Ezáltal a horgot és a csalit a halak mellett húzza el. A víz lefelé sodródása a halakat a csalihoz fogja vonzani. A legjobb eredmény érdekében ezt a megközelítést akkor alkalmazza, ha olyan területeken horgászik, ahol a halak egy akadály közelében leselkedhetnek.

 

 

Ha nagyobb halakat szeretne fogni, fontolja meg, hogy nagyobb csalival horgásszon. A nagy csalik talán többe kerülnek, de nagyobb halat foghat. Ez logikus, mivel a nagyobb halak nagyobb táplálékdarabokat választanak, és ezért nagyobb csalikat keresnek.

 

Legyen tisztában a horgászterületre vonatkozó törvényekkel. Vannak olyan területek, ahol a horgászatot teljes egészében tiltják, vagy vannak olyan területek, ahol bizonyos csalikat korlátoznak. 

 

Amikor eldönti, hogy milyen típusú horgászbotot vásároljon, több dolgot is figyelembe kell vennie. Könnyű, rugalmas horgászbotra lesz szüksége a horgásznak? A grafit horgászbot könnyű és rugalmas. A grafit horgászbotok hossza és rugalmassága a horgászat típusának megfelelően változik, amelyre a botot használni fogják.

 

Korlátozza a kifogott halak mennyiségét. Bár a horgászat nagyszerű, pihentető hobbi lehet, általában nagyon rossz formának számít, ha több halat fog, mint amennyit meg akar enni vagy megosztani. Ha egyszerűen csak sportból fog, akkor a kifogott halakat vissza kell engednie a vízbe. Ez segít abban, hogy élvezze a sportot, és hagyjon halat másoknak.

 

A naptej az egyik legfontosabb termék, amelyet a vízbe lépés előtt kell használni. Horgászat közben a nap folyamatosan sugározza a bőrét, és káros sugarakat bocsát ki, amelyek bőrpírt és égési sérüléseket okozhatnak. A maximális biztonság érdekében mindig kenjen fel egy réteg naptejet a kirándulás előtt és félig a kirándulás alatt.

 

Az elmúlt néhány bekezdésből világossá kellett volna válnia, hogy horgászni tanulni nem nehéz. Azzal, amit ebből a cikkből megtanultál, profi horgász lehet, mire észbe kap. Ragadja meg a családját, a botokat és a hűtőtáskáját egy horgászatra. Az együtt töltött minőségi idő igazán élvezetes lesz.