Nagyszerű módok az életed javítására! Önfejlesztő tippek!

 

A személyiségfejlesztés nem arról szól, hogy tökéletesnek kell lenned. Valójában arról van szó, hogy elindulsz egy olyan úton, amely tartós változásokat hoz az életviteledben. Ha komolyan gondolod a személyiségfejlesztést, itt az ideje, hogy hasznos tanácsokat kérj. Az alábbiakban számos tippet találsz.

 

Mielőtt tisztelhetnél másokat, vagy megítélhetnének tiszteletre méltónak, először önmagadat kell tisztelned. Ha gondoskodsz a saját egészségedről és boldogságodról, akkor ezután átlendülhetsz szeretteid és kollégáid életébe, hogy őket is felemeld. Az, hogy másokat magad elé helyezel, csak akkor történik meg, ha már megtaláltad a saját identitásodat.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ami segíthet megváltoztatni az életedet, ha elkezdesz kávézni. A kávéfogyasztás segíthet feldobni a hangulatodat, és több energiát ad. A túl sok kávé azonban nyugtalaníthat, ezért mint mindent, ezt is csak mértékkel szabad inni.

 

Válaszd meg a hiedelmeidet a tudás pozíciójából. Sok embernek vannak olyan erős meggyőződései, amelyek, ha megvizsgálják őket, nem állják meg a helyüket, és emiatt ostobának tűnnek, és ostobának érzik magukat. Kutatással és az igazság keresésével igazolhatod a meggyőződéseidet. Ezáltal valódi hatalmat kapsz ahhoz, hogy megvédd a meggyőződéseidet, és ellenőrizd az állításaidat.

 

Ahhoz, hogy segítsen elviselni az érzelmi nyugtalanságod önsegítésének gyakran ijesztő feladatát, nyitottnak kell tartanod elmédet minden pozitív energiára és környezetre. Ha hagyod, hogy a rossz gyarapodjon az életedben, soha nem leszel képes legyőzni a problémáidat. Fontos, hogy pozitív maradj.

 

A siker érdekében ne halogasd a dolgokat. A halogatás elszalasztott lehetőségeket eredményez, ha ma befejezed a feladatot, akkor azonnal tovább léphetsz a következő feladatra. Ez a megközelítés valójában csökkenti a stresszt, mivel nem kell az utolsó pillanatban kapkodnod, hogy minden projektet elvégezz.

 

Koncentrálj arra a jó érzésre, amit az okoz, ha valamit elvégzel. Ne arra összpontosíts, hogy mennyire utálsz egy adott tevékenységet. Gondolj arra, mennyivel jobban fogod érezni magad, ha lekerül a teendőid listájáról! Senki sem szereti kitakarítani a kutya kennelét, de rosszabb, ha napokig aggódsz, hogy meg kell tenned, mielőtt végre beadod a derekad és nekilátsz a munkának!

 

Egy jó önsegítő tipp a kapcsolatok javítására, ha felhívsz, e-mailt írsz vagy smst küldesz egy régi barátodnak, akivel elvesztetted a kapcsolatot. Egy új kapcsolat kezdete nehéz lehet, de egy régi újraélesztése remek alternatíva lehet. Mivel Te már ismered a barátodat, sok megbeszélnivalótok lesz.

 

Javíts azon képességeiden, hogy reális, jól megtervezett időbeosztást hozz létre és tartsd be a munkahelyi, otthoni és társadalmi eseményekre vonatkozóan. Ha gyakran tapasztalod, hogy kifutsz az időből, állítsd be a napi napirendedet úgy, hogy az időd legalább 25 százalékát ne foglalja le egyetlen konkrét tevékenység.

Ne féljen beismerni félelmeidet és szorongásaidat. A probléma figyelmen kívül hagyása csak lehetővé teszi, hogy ellenőrizetlenül növekedjen; ha úgy teszel, mintha nem is létezne, akkor képtelen leszel megfelelően megbirkózni vele. Ismerd be, hogy aggályaid vannak, vizsgáld meg, hogy miért érzel így, majd hagyd, hogy a negatív gondolatok elszálljanak.

 

Amikor önsegítő célt tűzöl ki magad elé, fontos, hogy reálisak maradjanak az önmagaddal szembeni elvárásaid. A kitűzött céloknak kihívást kell jelenteniük, de nem szabad túlterhelniük. Ha túl könnyű vagy túl nehéz célokat tűzöl ki magad elé, az felesleges stresszt okozhat, és kevésbé valószínű, hogy végig fogod csinálni, ami csökkenti az önsegítő programodban elért előrehaladást.

 

Az egyik biztos módja annak, hogy a személyes fejlődéseden dolgozz, hogy ne engedd, hogy a tested irányítson téged. Sok olyan kísértésnek akarhatsz részt venni, amelyek nem tesznek jót neked, mint például az alkohol és az egészségtelen ételek. Ha ellen tudsz állni a kísértésnek, hogy ezeknek a dolgoknak engedj, jobban fogod érezni, hogy irányítod magad és büszkébb leszel magadra.

 

Lépj ki magadból, és nézz mások szemével. Sokszor nem halljuk, hogy a körülöttünk élők mit gondolnak rólunk, vagy mit mondanak rólunk távollétünkben. Ha azonban időt szánsz arra, hogy a másokkal való interakcióid során egy harmadik személyként legyél a szobában, betekintést nyerhetsz abba, hogy kit ábrázol a személyiséged. Legyél igazságos az értékelésben, és kérdezd meg magadtól: "Mit gondolok erről a személyről?".

 

Próbáld meg egy időre háttérbe szorítani magad, és nézd meg, mivel tudsz segíteni valaki másnak. Amikor a mások segítésére és mások szükségleteinek kielégítésére helyezed a hangsúlyt, a gazdagodás olyan érzését éled át, amelyet nehéz megmagyarázni. Boldogabbá válsz, amikor mások problémáit oldod meg, ahelyett, hogy arra vársz, hogy valaki megoldja a tiedét.

 

Nagyszerű tipp a személyes fejlődéshez, hogy kerüld a helyzetek túlreagálását. Csökkentheted a stresszt, ha nem reagálod túl a helyzeteket. A legjobb, ha lelassítasz, és veszel néhány mély lélegzetet, mielőtt reagálsz egy helyzetre. Igen, inkább "reagálj", mint " ne reagálj".

 

Ismerd fel a hibáidat és fogadd el őket. Mindenkinek vannak hibái. Fontos, hogy felismerd a saját hibáidat. Ismerd fel a legnagyobb, legkirívóbb hibáidat. Még arra is szánj időt, hogy felismerd az apróbbakat. Dolgozz azon, hogy orvosold azokat a hibákat, amelyek kijavíthatók, és egyszerűen fogadd el azokat, amelyek nem.

 

Azzal növelheted önértékelésed érzését, ha másoknak bizonyítod az értékedet. Ragaszkodj ahhoz a hatalmas értékhez, amit minden helyzetbe beleviszel, azáltal, hogy pontosan megmutatod, hogy a jelenléted milyen előnyökkel jár mások számára. Ha be tudod bizonyítani, hogy mennyire hasznos vagy mások számára, akkor biztosan elkezded majd magad is elhinni.

 

Mint azt már a cikk elején is tudod, nem a tökéletességről van szó. A személyes fejlődésed megköveteli, hogy megtanulj fejlődni azáltal, hogy a legjobb formádra törekszel. A fenti cikkből szerzett segítség az egyik módja annak, hogy tartós változásokat érj el abban, ahogyan az életedet éled.